Zwemles en sportief genieten

De vereniging DSZ geeft al vanaf 1974 zwemles zodat zij in en om het water veilig kunt bewegen en recreëren. Dit is nodig in Nederlandse watercultuur. Neem daarom les voor het erkende nationale zwem ABC:
Zwemdiploma A: veilig zwemmen in een zwembad zonder attracties.
Zwemdiploma B: veilig zwemmen in een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
Zwemdiploma C: de Nationale Norm Zwemveiligheid. Veilig zwemmen in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/ vaarten.

Kijk voor meer informatie op allesoverzwemles.nl

Logo van Superspetters van de KNZB

SuperSpetters is de zwemles methode van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond).

 • Kleine groepjes (maximaal 8)
 • Kies voor 1x of 2x per week les.
 • Je start met de borst- en rugcrawl
 • Survivalelementen
 • Er wordt gebruik gemaakt van een badmuts, zwembril en kleine flippers
 • Een eigen zwemboek om de vorderingen te volgen
 • Beloningsmomenten met stickers
 • je kan starten vanaf 5 jaar

Meer informatie is ook te lezen op superspetters.nl

Zwemvaardigheidsdiploma 1, 2 en 3

Na het zwem ABC of superspetters kan je bij  DSZ nog beter zwemmen met de erkende zwemvaardigheid­s­diploma’s 1, 2 en 3.

Wij geven ook de Nationale Snorkeldiploma’s 1, 2 en 3 uit

 

 

Hoe kan mijn kind meedoen?

Wij werken voor het leszwemmen met het digitale volgsysteem dsz.zwemscore.nl. In dit systeem kan je aanmelden voor de zwemles naar keuze.

Inschrijven bij het Zwem ABC kan voor 1 lesuur en voor Superspetters 1 of 2 lesuren per week. Aanmelden is pas definitief na betaling van € 25,00 administratiekosten (voor survival en snorkelen is dit bedrag € 15,00).  Het bedrag moet binnen een week na inschrijven zijn overgemaakt. Als u na aanmelden besluit toch niet deel te nemen dan worden de administratiekosten niet teruggestort. Als u zich aanmeldt gaat u akkoord dat DSZ de maandelijkse contributie door middel van automatische incasso int.

Na aanmelden kan je de plek op de wachtlijst volgen en na de start vind je in zwemscore ook aanwezigheid en lesvorderingen die maandelijks worden bijgewerkt. Leerlingen die net gestart zijn zullen niet altijd gelijk scores hebben maar de leerlingen gaan meestal wel voorruit op weg naar de volgende score. De scores in zwemscore zijn een extra service. Bij teveel afwezigheid nemen wij contact op. Tussentijds veranderen van lesuur/dag is niet mogelijk vanwege de drukte op onze uren. Voor leerlingen die in het diepe bad zwemmen kan in zeer bijzondere gevallen in overleg een andere tijd en bad worden gezocht.

 • Contributie voor reguliere groepslessen van het ABC en de zwemvaardigheidsdiploma’s is € 24,00 per maand.
 • Contributie voor superspetters voor 1x per week zwemmen € 65,00 per maand en bij 2 maal per week zwemmen € 89,00 per maand. Bij de start van superspetters zijn de eenmalige kosten voor het materialen pakket € 40. (zwembril,badmuts, zoomers en doelenboek)
 • Contributie voor  kleine groepen van het ABC startniveau 1-2-3-4 op dinsdag les in de Escamphof 17:15-18:00 is € 60 per maand.
 • Contributie voor kleine groepen van het ABC startniveau 1-2-3-4 op zaterdag in de Waterthor 13:15-14:00 € 60,00 per maand.
 • Contributie voor kleine groepen van het ABC in het diepe bad niveau 5 t/m diploma C op zaterdag in de Waterthor 13:15-14:00 € 50,00 per maand.
 • Contributie voor survivalzwemmen en snorkelen is € 125 per serie van 10 lessen voor een diploma(incl. diplomazwemmen en diploma)

Wij wijzen er op dat bij gebruik van o.a. een hotmail ,Yahoo. account de kans groot is dat mails en bevestigingen vanuit zwemscore in de ‘spambox’ terecht komen. Pas in dat geval de beveiligingsinstelling aan voor zwemscore@dsz-zwemmen.nl.

Zwemles: Waar, hoelaat en wanneer?

Zwembaden, lestijden en wachtlijsten

Voor informatie over de wachtlijst per uur ga naar dsz.zwemscore.nl.

Maandag
17:30 – 18:15 uur
 Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C vanaf niveau 5 geen beginners
Zwemvaardigheden 1/2/3
KNZB Superspetters Fase 5 t/m 8

18:15 – 19:00 uur – Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C
KNZB Superspetters Fase1 t/m 4

19:45 – 20:30 uur – Zwembad de Blinkerd
Zwemvaardigheden 1/2/3

Dinsdag
17:15 – 18:00 uur –
Zwembad Escamphof
Beginners niveau zwem ABC 1 t/m 4  kleine groepsles

18:00 – 18:45 uur – Zwembad Escamphof
Beginners niveau zwem ABC 1 t/m 4

Vrijdag
16:15 – 17:00 uur
 – Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C

17:00 – 17:45 uur – Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A

19:15 – 20:00 uur – Zwembad Overbosch
Zwemles diploma A/B/C
Zwemvaardigheid 1/2/3

Zaterdag
13:15 – 14:00 – 
Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C kleine groepsles
KNZB Superspetters Fase 1 t/m 8

14:00 – 14:45 uur – Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C
Zwemvaardigheid 1/2/3
KNZB Superspetters Fase 1 t/m 8 per direct plek

14:45 – 15:30 uur – Zwembad de Waterthor
Zwemles diploma A/B/C
Zwemvaardigheid 1/2/3
KNZB Superspetters Fase 1 t/m 8

Volg ons graag!

Ooievaarspas

De vereniging DSZ werkt samen met de Gemeente Den Haag voor houders van een Ooievaarpas en houders van de Ooievaarspas kunnen tot 100 % korting krijgen op de contributie.
Nog niet in het bezit van een Ooievaarspas, deze kunt u, indien u hiervoor in aanmerking komt, aanvragen op de  website van de gemeente Den Haag.

Onze ervaring

Zwemdiploma's

DSZ geeft sinds 1974 zwemles. Ondertussen hebben wij meer dan 3000+ zwemdiploma’s uitgegeven. De vereniging is door de nationale raad zwemveiligheid erkend als licentiehouder diplomazwemmen die ook periodiek controles uitvoert op de kwaliteit van onze lessen.

Instructiekader

Ons kader is opgeleid en gecertificeerd door de KNZB. De opleidingen voldoen aan de eisen van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen en het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport. Zo weet u zeker dat uw kinderen in de goede handen zijn.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom heeft elk kaderlid een VOG. Ook hebben wij een integriteitsbeleid zodat uw kind veilig kan zwemmen.

Menu