Wij horen graag van u!

Onze zwembaden

Zwembad de Waterthor
Thorbeckelaan 350
2564 BZ Den Haag

Zwembad Zuiderpark
Mr. P. Drooglever Fortuynweg 59
2533 SP Den Haag

Zwembad het Hofbad
Ypenburgse Boslaan 30
2496 ZA Den Haag

Zwembad Escamphof
Escamplaan 57
2574 GA Den Haag

Zwembad Overbosch
Vlaskamp 3
2592 AA Den Haag

Zwembad de Blinkerd
Seinpoststraat 150
2586 HC Den Haag

Zwembad de Fluit
Fluitpolderplein 1
2262 ED Leidschendam

Vragen? Graag!

  Bij een aanvraag per mail geldt: hoe meer informatie u ons kunt geven hoe sneller wij uw aanvraag kunnen behandelen.

  Veelgestelde vragen

  Algemeen & Ooievaarspas

  loader-image

  / /

  Contributie :

  • voor de reguliere groepslessen voor het Zwem ABC en Zwemvaardigheid 1/2/3 €26 per maand (met Ooievaarspas tot 100% korting)

  Aangepaste contributies :

  • Dinsdag Escamphof 17:00-17:45 kleine groeples € 62,50 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Dinsdag Escamphof 18:30-19:00 kleine groeples € 45 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Zaterdag Waterthor 13:15-14:00 en 14:00-14:45 kleine groeples € 62.50 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Contributie voor Superspetters : 1x per week € 67.50 2x per week € 92 (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Contributie voor zwemvaardigheid Synchroonzwemmen 1/2/3 vrijdag 19:15-20:00 € 33 per maand  (met Ooievaarspas tot 100% korting)
  • Contributie voor Snorkel 1/2/3 zaterdag de Waterthor 14:45-15:30 € 33  (met Ooievaarspas tot 100% korting)

  Bij de contributies is er rekening gehouden met het feit dat in de schoolvakanties (zoals de mei, zomer en Kerst vakantie en nationale feestdagen geen les wordt gegeven.(in de maand augustus wordt er geen contributie geïncasseerd).

  / /

  Inschrijven gaat online op dsz.zwemscore.nl nadat de aanmelding en het inschrijfgeld bij ons binnen zijn is de plaatsing op de wachtlijst pas definitief.

  / /

  Wij gaan er vanuit dat u bewust voor onze zwemvereniging kiest om deel te nemen aan de zwemles. Zodra de aanmelding en het inschrijfgeld bij ons ontvangen is vindt er geen restitutie plaats van het inschrijfgeld.

  / /

  Contributie :

  • voor de reguliere groepslessen voor het Zwem ABC en Zwemvaardigheid 1/2/3 €26 per maand (met Ooievaarspas tot 100% korting)

  Aangepaste contributies :

  • Dinsdag zwembad Escamphof 17:00-17:45 kleine groeples €62,50 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Dinsdag zwembad Escamphof 18:30-19:00 kleine groeples € 45 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Vrijdag zwembad Overbosch kleine groeples 18:30-19:15 19:15-20:00  €62,50 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Zaterdag zwembad de Waterthor 13:15-14:00 en 14:00-14:45 kleine groeples €62.50 per maand (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Contributie voor Superspetters : 1x per week €67.50 2x per week €92 (niet i.c.m. Ooievaarspas)
  • Vrijdag zwembad Overbosch 19:15-20:00 zwemvaardigheid Synchroonzwemmen 1/2/3 vrijdag €33 per maand  (met Ooievaarspas tot 100% korting)
  • Zaterdag zwembad de Waterthor  14:45-15:30 Snorkel 1/2/3  €33  (met Ooievaarspas tot 100% korting)
  • Vrijdag zwembad Overbosch 19:15-20:00 Snorkel 1/2/3 en Survival 1/2/3 €33  (met Ooievaarspas tot 100% korting)
  • Contributie Zwem-ABC privéles (1 op 2 leerlingen) maandag zwembad de Blinkerd 19:45-20:30 €25 per les

  Bij de contributies is er rekening gehouden met het feit dat in de schoolvakanties (zoals de mei, zomer en Kerst vakantie en nationale feestdagen geen les wordt gegeven.(in de maand augustus wordt er geen contributie geïncasseerd).

  / /

  U kunt zich inschrijven voor 1 lesuur, tussentijds veranderen van lesuur/dag is mogelijk als u op de wachtlijst staat. De inschrijfdatum wordt dan aangepast naar de dag van aanpassing en bent u de huidige wachtlijstplek kwijt.

  / /

  U heeft een opzegtermijn van 1 kalendermaand die ingaat na de maand waarin de opzegging bij ons ontvangen is. Het lidmaatschap kunt u opzeggen door een e-mail te sturen naar contributie@dsz-zwemmen.nl

  / /

  Op dsz.zwemscore.nl kun u de geschatte wachttijd zien voor alle zwemlessen die wij geven.

  De wachttijd is een schatting en kunnen geen rechten aan worden verleend

  In de zomervakantie geven wij geen zwemlessen en stromen er geen leerlingen door en worden deze 6 weken nog bij de wachttijd opgeteld.

  / /

  U kunt bij ons gebruik maken van de Ooievaarspas. Leerlingen tot 18 jaar kunnen tot 100% korting krijgen op de zwemles tijdens de reguliere zwemlessen en voor de Zwemvaardigheid lessen.

  / /

  Mocht u zich bij DSZ willen aanmelden dan krijgt u nog 50% korting op de contributie, u moet dan zelf de andere 50% maandelijks voldoen met een automatische incasso.

  / /

  Ja, dit kan u kunt deze tijdens de zwemles meegeven en dan vullen wij deze voor u in.

  / /

  De voorwaarden van de Gemeente Den Haag geven aan dat alleen de contributie voor de zwemlessen korting krijgen en alle overige kosten niet, deze moet u zelf voldoen.

  / /

  Op maandag is er momenteel geen wachtlijst
  Op Dinsdag is de wachtlijst ongeveer 2 maanden
  Op Zaterdag kan de wachttijd oplopen tot meer dan 4 maanden.

  Diplomazwemmen & Zwemles

  loader-image

  / /

  Alle data voor het diplomazwemmen staan op dsz.zwemscore.nl

  / /

  Zodra alle oefeningen en het proefzwemmen met een voldoende zijn afgerond dan ontvangt een leerling een uitnodiging voor het diplomazwemmen. Uiterlijk 3 weken voor een afzwemmoment kan een leerling een uitnodiging ontvangen.

  Als u binnen 3 weken voor een afzwemmoment geen uitnodiging heeft ontvangen dan is nog niet alles voldoende, of ontvangt u een uitnodiging voor het daaropvolgende afzwemmoment.

  / /

  Uiterlijk 3 weken voor een afzwemmoment kan een leerling een uitnodiging ontvangen, zodat de betaling administratie en het aanmelden van de leerlingen op tijd kan worden geregeld volgens de afspraken.

  Meer informatie staat ook onder de scores op dsz.zwemscore.nl , en zullen u altijd hierna verwijzen.

  / /

  Wij geven les in 4 verschillende zwembaden en organiseren voor alle leden 1 centraal afzwemmoment in 1 van onze zwembaden.

  / /

  Leerlingen moeten in staat zijn om in elk zwembad te kunnen afzwemmen, en hebben zij tijdens de lessen laten zien dat ze de oefeningen beheersen. Leerlingen gaan na het diplomazwemmen ook vrij zwemmen en dit zal ook geregeld in een “vreemd” zwembad zijn.

  In de uitnodiging staat alle informatie die belangrijk is zoals de tijden, kleedkamer indeling en kledingeisen, en zijn er altijd bekende leerkrachten aanwezig voor de kandidaten.

  / /

  Zwemonderwijzers laten hun leerlingen alleen deelnemen aan het afzwemmen als zij denken dat de kinderen het examen kunnen halen.

  Een Examinator Nationale Zwemdiploma’s bepaalt uiteindelijk of een leerling zijn diploma krijgt. Het is in principe dus mogelijk dat een leerling zakt bij het diplomazwemmen als een oefening niet goed uitgevoerd wordt.

  / /
  • Geschikte zwemkleding voor jongens:
   strakke zwembroek of korte zwembroek waarbij de pijpen niet tot aan de knieën komen.
  • Geschikte zwemkleding voor meisjes:
   Badpak, Bikini,  strakke zwembroek of korte zwembroek waarbij de pijpen niet tot aan de knieën komen. (het zwemmen met bikini, zwembroek is verplicht met bovenstuk of zwemshirt)
  • Advies voor leerlingen met lang haar om dit in een vlecht of staart te doen zodat dit tijdens de les niet voor de ogen komt.
  • Wilt u geen handdoek, badjas en slippers meegeven naar de zwemzaal,
  • Geen sieraden tijdens de les zoals te grote oorbellen kettingen en polsbandjes etc. i.v.m. kwijtraken en veiligheid.

  / /

  Zodra de zwemles is gestart worden er geen leerlingen meer toegelaten in de zwemzaal die te laat zijn, ouder(s)-verzorger(s) mogen ook niet met hun kind naar boven lopen. Het is ook storend voor de les en andere leerlingen die al bezig zijn en hierdoor afgeleid worden en een deel van hun les missen.

  Alleen zo kunnen we de leerlingen veilig begeleiden naar de zwemzaal en zeker stellen dat iedereen naar het juiste bad wordt begeleid, en er geen onveilige situaties ontstaan.

  Wij begrijpen dat u door bijvoorbeeld verkeersomstandigheden wel eens te laat zou kunnen zijn, maar te laat is echt te laat.

  / /

  Op dsz.zwemscore.nl kunt u nadat u ingelogd bent de vorderingen zien van uw kind.

  Deze worden 1 keer per maand bijgewerkt of als er tussentijds grote wijzingen zijn.

  / /

  De vorderingen op Zwemscore zijn beperkt tot 3 einddoelen rood, oranje en groen, hierin zijn geen tussenstappen waardoor het soms lijkt dat een oefening niet voorruit gaat.

  Om dit om te zetten in “schoolcijfers”  is een rood karakter een cijfer tussen 1 en 4,5  Oranje een cijfer tussen 4,5 en een 7 en  groen een cijfer tussen 7 en een 10

  Een leerling moet een oefening een aantal lessen laten zien en zodra daar vorderingen in zijn zal dit worden bijgewerkt , als een oefening verder dan een bepaald “cijfer is dan zal ook het karakter anders kleuren.

  Het overzicht op Zwemscore is een hulpmiddel voor ouder(s)-verzorger(s) om het niveau in te kunnen zien , echter is dit wel beperkt.